Újra győztek pólósaink a szerbek ellen

MTI
2004.06.13. 17:42
A magyar férfi vízilabda-válogatott a pénteki 11-9-es siker után vasárnap újra legyőzte Szerbia és Montenegró legjobbjait a Világliga budapesti selejtezőcsoportjában. A második margitszigeti csatát 8-5-re nyerte Kemény Dénes legénysége.

A Hajós uszoda alkalmi dobosokkal is megerősített lelkes publikuma az első játékrész elején két magyar kapufát láthatott, majd három perc elteltével már gólt is, de Szécsi kapujában: Sapic, a vendégek egyik legjobbja avatta fel az olimpiai bajnok hálóőrt. Utána viszont már hazai "góltrilógia" következett, amelynek legszebb darabját Vári "mérföldes" kapufás bombája jelentette.

A második kilenc percben - a nemzetközi szövetség, a FINA Világliga-szabályai szerint a negyedek itt két perccel hosszabbak a hagyományosnál - Kásás furfangos ejtése volt az első, szó szerint is kiemelkedő momentuma. Később a válogatott ötöse a lécre lőtte a büntetőt, így 5-3 helyett 4-4-re alakult az állás. Fodor bal felső sarokban landoló labdája azonban mégis magyar vezetést eredményezett a félidőre.

A harmadik negyedben a vendégek egyenlítettek, de mielőtt súlyosbodott volna a helyzet, Steinmetz Ádám klasszis centergóllal, Kiss Gergely pedig előbb egy 4 m-es értékesítésével, majd már egy akciót látványosan lezáró találattal ismét megnyugtatóvá tette az előnyt (8-5). Ez lett a végeredmény is, miután az utolsó játékrészben már egyetlen gól sem született.

Férfi Világliga, B-csoport
Magyarország-Szerbia és Montenegró 8-5 (3-1, 2-3, 3-1, 0-0)
góldobók: Kiss G. 3, Fodor 2, Vári, Kásás, Steinmetz Á. 1-1, illetve Vujasinovic 2, Sapic, Trbojevic, Udovicic 1-1