Lance Armstrong perre készül vádlói ellen

MTI
2004.06.15. 18:17
Az ötszörös Tour de France-győztes Lance Armstrong kategorikusan visszautasítja az ellene felhozott doppingvádakat, és ügyvédje útján bejelentette, pert tervez az őt rágalmazó könyv szerzője és kiadója ellen.
A kedden megjelent "L.A.-ügyirat, Lance Armstrong titkai" című művet a szerző Davis Walsh egy, az amerikai szupersztár csapatánál, a US Postalnál korábban alkalmazottként dolgozó nő állításaira alapozta.
A kiszolgáló személyzetben foglalkoztatott ír hölgy - aki évekig masszőrként, illetve asszisztensként tevékenykedett Armstrong mellett - azt állítja: a világklasszis versenyző többször üres fecskendők eltüntetésére kérte, illetve kölcsönkérte sminkkészletét, hogy elfedhesse a karján látható tűszúrás-nyomokat.
- Lance-t megdöbbentették a képtelen vádak, amelyeket természetesen határozottan visszautasít - mondta a jogász, aki jelezte, nemcsak a szerző és a kiadó ellen, hanem a könyvről másolatokat készítők, valamint az annak állításait tényként publikálók ellen is pert indítanak.
Az amerikai csillag - aki pályafutása során soha nem bukott meg egyetlen doppingellenőrzésen sem - a július 3-án kezdődő Touron rekordnak számító hatodik, megszakítás nélküli győzelmére készül.