Klaudia
-3 °C
3 °C

Simán verte a Fotex a Szegedet a kézilabda-rangadón

MTI
2004.06.21. 17:25
Óriási lépést tett a címvédés felé a Fotex KC Veszprém, mivel a férfi kézilabda NB I szerdai rangadóján simán legyőzte a vendég Pick Szegedet, és így öt fordulóval a zárás előtt már öt pont az előnye az üldözőkkel szemben.
Rövid ideig vezetett a Szeged, majd a sérvműtét előtt álló Matic megsérült. Közben a hazaiaknál kicsit feljavult Sterbik, több lövést hárított, így fordult a kocka. A védelmek eleinte nem igazán látták el jól alapfeladatukat, potyogtak a gólok, s közben egyik csapat sem tudott elhúzni. A hazaiaknál a támadósor minden tagja - kivéve a beállóst - kivette részét a gólgyártásból, a Tisza-partiaknál pedig főleg Laluska jelentett veszélyt.
Fej-fej mellett haladt a két gárda, majd a sok találat miatt kapusokat cseréltek az edzők, később Sterbik visszaállt, és megfogott három Oláh büntetőt. A Fotex 11-11 után sorozatban háromszor volt eredményes. Majd következett Mezei kiállítása, ezzel a lehetőséggel is élt a hazai együttes, és egy csapásra megnyugtató előnyre tett szert (16-11). A Szeged nyolc percig gólképtelen volt.
A második félidőben még inkább kidomborodott a címvédő fölénye.
Fotex KC Veszprém - Pick Szeged 36-27 (18-14)
gól: Dzomba 9, Perez 7, Lazarov 6, Buday 5, Pásztor, Zsigmond 3-3, Iváncsik 2, Gál 1, illetve Laluska, Eklemovic 5-5, Mezei, Ilyés, Vadkerti, Noris 3-3, Bajusz, Berta 2-2, Matic 1