Három válogatott kézist igazolt a fehérvári Cornexi

MTI
2004.06.21. 17:07
Sugár Tímea, a női kézilabda-válogatott kapusa a Cornexi-Alcoához igazolt át a Ferencvárosból, s ugyancsak Székesfehérvárott folytatja pályafutását Balogh Bea, aki eddig az osztrák Hypónál szerepelt.
Mindezt a keddi fehérvári sajtótájékoztatón jelentették be a helyi NB I-es csapat vezetői. Az új szerzemények kétéves szerződést kötöttek a Cornexi-Alcoával, ahová ugyanennyi időre kötelezte el magát a junior válogatott hódmezővásárhelyi Szabó Valéria is. Szerb-montenegrói válogatott játékosuk is van mostantól a fehérváriaknak, minek utána a 23 éves Vámos Boglárka ugyancsak a megállapodást aláírók közé tartozik.
Természetesen távozók is akadnak. Amint korábban ismertté vált, befejezte sportpályafutását Deli Rita és Kovács Tímea. Nem hosszabbítottak szerződést ugyanakkor a román Gisca Krisztinával, továbbá Kerekes Ildikóval és Bartek Piroskával.
A klub vezetői bejelentették: azt kívánják elérni, hogy a magyar élmezőnyhöz tartozzon a csapat és két éven belül komoly eredményt érjenek el. A szakmai munkát változatlanul Szabó Edina irányítja, segítője a volt sokszoros válogatott kapus, Rácz Mariann.