Újabb győzelem a női póló-Világligában

MTI
2004.06.26. 17:54
A magyar női vízilabda-válogatott az olaszoktól elszenvedett nyitónapi vereség, majd a kanadaiak legyőzése után harmadik csoportmérkőzésén 5-4-re diadalmaskodott az ausztrálok ellen a Világligában, így négyeséből másodikként jutott be az elődöntőbe, ahol az oroszokkal találkozik.

Rendkívül éles taktikai csatát vívott a Faragó Tamás irányította magyar együttes és az olimpiai bajnoki címet védő ausztrál nemzeti csapat, amelynek szövetségi kapitánya az egykori újpesti sikeredző, Görgényi István.

Stieberék elsősorban kitűnő védekezésüknek köszönhetik a sikert, hiszen egy ízben még egy kettős emberhátrányt is képesek voltak kapott gól nélkül megúszni. Külön dicséret illeti Sós Ildikót, aki bravúros teljesítményt nyújtott a kapuban. Miközben társai nyolcból három emberelőnyös helyzetet értékesítettek, neki oroszlánrésze volt abban, hogy az ausztrálok a 11 "fórjukból" csupán egyet tudtak gólra váltani.

A magyar válogatott ezzel a győzelemmel csoportjában az olaszok mögött másodikként végzett, s biztosította helyét a legjobb négy között, ahol Oroszország legjobbjaival mérkőzik a döntőbe jutásért. E találkozót - magyar idő szerint - vasárnap hajnali négy órakor játsszák.

Női Világliga, B-csoport, 3. forduló:
Magyarország - Ausztrália 5-4 (2-1, 1-2, 2-0, 0-1)
A magyar csapat góldobói: Stieber 3, Valkay Á., Drávucz 1-1