Federer olimpiai aranyat akar Athénból

MTI
2004.07.05. 18:17
Roger Federer számára a legfényesebb olimpiai érem megszerzése a következő cél, miután tavalyi győztesként idén sikerült megvédenie bajnoki címét a wimbledoni tenisztornán.

A svájci az amerikai Andy Roddick elleni négyszettes, vasárnapi győzelmével megszilárdította vezető pozícióját a világranglistán. Elmondása szerint a legutóbbinál jobb szereplésben bízik az athéni ötkarikás játékokon, Sydneyben ugyanis az elődöntőben kikapott a német Tommy Haastól, majd a bronzcsatában is alulmaradt a francia Arnaud di Pasqualéval szemben.

- Négy évvel ezelőtt nem sikerült nyernem. Emlékszem, napokig keseregtem emiatt - nyilatkozta Federer. - De legalább megismerhettem a barátnőmet, így most abban reménykedem, hogy egy arannyal tudjuk megünnepelni negyedik évfordulónkat.

Federer az elkövetkezendő napokban egy hazai salakpályás tornán vesz részt, azután pedig már az olimpiára készül.

- Úgy érzem, mostanában a tudásom legjavát nyújtom. Soha nem éreztem még ennyire kiegyensúlyozottnak a játékom ilyen hosszú időn keresztül. Ha a formám továbbra is ezen a szinten tudom tartani, azt hiszem, sok szép élményben lesz még részem a jövőben - mondta.