Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Federer olimpiai aranyat akar Athénból

MTI
2004.07.05. 18:17
Roger Federer számára a legfényesebb olimpiai érem megszerzése a következő cél, miután tavalyi győztesként idén sikerült megvédenie bajnoki címét a wimbledoni tenisztornán.

A svájci az amerikai Andy Roddick elleni négyszettes, vasárnapi győzelmével megszilárdította vezető pozícióját a világranglistán. Elmondása szerint a legutóbbinál jobb szereplésben bízik az athéni ötkarikás játékokon, Sydneyben ugyanis az elődöntőben kikapott a német Tommy Haastól, majd a bronzcsatában is alulmaradt a francia Arnaud di Pasqualéval szemben.

- Négy évvel ezelőtt nem sikerült nyernem. Emlékszem, napokig keseregtem emiatt - nyilatkozta Federer. - De legalább megismerhettem a barátnőmet, így most abban reménykedem, hogy egy arannyal tudjuk megünnepelni negyedik évfordulónkat.

Federer az elkövetkezendő napokban egy hazai salakpályás tornán vesz részt, azután pedig már az olimpiára készül.

- Úgy érzem, mostanában a tudásom legjavát nyújtom. Soha nem éreztem még ennyire kiegyensúlyozottnak a játékom ilyen hosszú időn keresztül. Ha a formám továbbra is ezen a szinten tudom tartani, azt hiszem, sok szép élményben lesz még részem a jövőben - mondta.