Árpád
-2 °C
4 °C

A világklasszis futó kihagyhatja az olimpiát légzési panaszai miatt

MTI
2004.07.06. 11:15
Rejtélyes légzési panaszai miatt kihagyhatja az athéni olimpiát Hisam el-Gerúzs, a marokkóiak világklasszis középtávfutója.

- Olyan vagyok, mint egy kristály: kemény, mégis törékeny. Csak akkor utazom el a játékokra, ha 1500-on 3:29 perc alá kerülök - nyilatkozta könnyeivel küszködve a négyszeres világbajnok, aki pénteken a Golden League-sorozat római állomásán csak nyolcadikként ért célba (3:32.64).

A görögországi diadal már csak azért is fontos lenne a 29 éves sztár számára, mert végre leküzdhetné az "ötkarikás átkot": 1996-ban bukott, 2000-ben pedig második lett a kenyai Noah Ngeny mögött.

A 3:26.00 perccel világcsúcstartó, s kedvenc távján, továbbá egy mérföldön az utóbbi 83 döntőjéből 81-et megnyerő el-Gerúzs orvosai egyelőre tanácstalanul állnak a január óta tartó légzési nehézségek, illetve allergiás panaszok előtt. Allergiájára ugyan tüneti kezelésként szed gyógyszert, de a baj okát nem sikerült feltárni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?