Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Armstrong nem indul az olimpián

MTI
2004.07.10. 09:17
Lance Armstrong, a Tour de France országúti kerékpáros körverseny ötszörös bajnoka eldöntötte, hogy nem indul az augusztus 13-án kezdődő athéni nyári olimpián. "Nagyon sokat gondolkodtam ezen, és a válaszom nem. Ha nincs százszázalékos motivációm egy ilyen fontos versenyre, akkor inkább nem állok rajthoz" - mondta a jelenleg a francia körversenyen sporttörténelmi hatodik győzelméért hajtó világklasszis, aki 1992-ben, 1996-ban és 2000-ben is részt vett az olimpián, sőt legutóbb Sydneyben bronzérmes lett az egyéni időfutamban.

Armstrong még azzal indokolta elhatározását, hogy ebben az évben kizárólag a Tourra készült, s az ötkarikás játékok idején inkább a családjával szeretne lenni. A 32 éves amerikai sztár kiválásával a szakág egyetlen magyar olimpikonjának, Bodrogi Lászlónak valamelyest megnőttek az éremszerzési esélyei, ugyanis a specialitásának számító időfutamnak éppen Armstrong volt az egyik favoritja.