Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Új országos csúcs 800 méteres gyorsúszásban

MTI
2004.07.11. 13:28
Az úszó országos-bajnokságon, szombaton egyetlen másodperc hiányzott Szepesi Nikolettnek ahhoz, hogy akárcsak előző nap 100 méteren, szombaton 200 m háton is olimpiai A-szintet ússzon, így ezen a távon is athéni induló lehessen. A bajnoki győzelem azonban így is biztosan az övé lett.

A 400 m vegyes Európa-bajnoka, Cseh László 200 méterre "kirándulva" ismét remekelt, s épphogy nem sikerült a kétperces "álomhatárt" átlépnie. Viszont ismét bőségesen alákerült az általa már korábban teljesített ötkarikás A-szintnek, így immár negyedik idei ob-aranyát akasztották a nyakába.

Az úszók "félmaratoniján", vagyis 800 méteren a leginkább "foglalkoztatott" kiválóság, s a jelek szerint módfelett teherbíró Risztov diadalmaskodott, aki három nap alatt hetedik egyéni elsőségét gyűjtötte be. Miután pedig a női 4x100 m-es gyorsváltóban is a győztes csapatban szerepelt, a két váltóarannyal együtt a zárónapnak kilencszeres idei bajnokként vághat neki a Bp. Spartacus klasszisa.

Az igazi csattanó azonban stílusosan a szólódöntők végére maradt: a pénteken 1500 m gyorson rekordot döntő Kiss Gergő szombaton 800 méteren Szilágyi Zoltán 15 éve élő 8:07.40 perces eredményét javította meg. Az új magyar csúcs: 8:03.53 perc.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!