Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy testőr vigyáz Armstrongra a Tour-on

MTI
2004.07.14. 14:20
Csaknem elnöki védelem jár Lance Armstrongnak, a francia kerékpáros körversenyen hatodik elsőségére törő amerikai csillagnak: a 32 éves klasszis minden lépését egy texasi és egy belga személyes testőr, továbbá a francia belügyminisztérium két, különlegesen kiképzett szakembere kíséri.

"A Tour fokozottan kockázatos viadallá vált. Elmúltak már azok az idők, amikor a résztvevők magánházakban éjszakáztak, vagy este beültek egy falusi bisztróba egy italra" - mondta a címvédő, aki a rendkívüli biztonsági intézkedések ellenére minden eddiginél több autogramot osztott ki az idén.

Legnagyobb riválisa, a német Jan Ullrich viszont nem igényel speciális bánásmódot.

"Szerintem ez kicsit túlzás, én testőrök nélkül is nagyszerűen elboldogulok. Ráadásul a kerékpársport éppen a szurkolók közelségéből él" - vélekedett az 1997-ben bajnok német kiválóság.