Aliz
6 °C
14 °C

Doppinggyanúban egy újabb amerikai atléta

MTI
2004.07.15. 12:16
Amerikai lapértesülések szerint fennakadt egy doppingvizsgálaton Torri Edwards, a párizsi atlétikai világbajnokság 100 m-es síkfutóbajnoka.

A Chicago Tribune - egy magát megnevezni nem kívánó forrásra hivatkozva - állítja, hogy a sacramentói olimpiai válogatón második helyen végzett sprinter egy idei európai viadalon adott mintájában a niketamid nevű stimulánst mutatták ki.

A Tribune mellett a New York Times és a The Washington Post is hasonló cikket közölt a 100 m vb-aranyát éppen honfitársa, Kelli White doppingügye miatt megkaparintó Edwardsról.

Az értesülést egyik újságnak sem erősítették meg hivatalosan: nem kívánt nyilatkozni Edwards edzője, John Smith, menedzsere, Emanuel Hudson, de az Egyesült Államok Doppingellene Ügynöksége (USADA) és a nemzetközi szövetség (IAAF) sem volt hajlandó kommentálni az esetet.

Ez az ügy mindenesetre nagyon rosszul jön a sportág amerikai vezetőinek, hiszen a tavaly kirobbant, s közel egy éve tartó THG-botrányban Kelli White mellett több más sztárjuk is érintett, így többek között a férfi 100 m világcsúcstartója Tim Montgomery, az 1500 m fedettpályás rekordere Regina Jacobs, és a 400 m olimpiai ezüstérmese, Alvin Harrison is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?