Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Faragó Tamás kijelölte olimpiai keretét

MTI
2004.07.16. 14:20
Tizenhárom plusz egy játékos alkotta olimpiai csapatot hirdetett Faragó Tamás, a friss Világliga-ezüstérmes női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya pénteken.

A "telitalálatos szelvény" ismertetésekor kiderült, hogy egy kivétellel - Benkő Tímea helyére került (vissza) a válogatottba Valkay Erzsébet - ugyanazok szállhatnak majd medencébe Athénban, akik megnyerték a február végi olaszországi ötkarikás selejtezőt.

A kapitány a Világliga-mérkőzések és az elmúlt szűk egy hétben a görögök ellen vívott edzőmeccsek tapasztalata alapján szűkítette, egyben véglegesítette is keretét, amelyben egyetlen kérdőjel azért még maradt. Jelesül az, hogy ki legyen Sós Ildikó mögött a második számú kapus, illetve ki a tartalék hálóőr, aminek megválaszolását nehezíti, hogy a szakvezető megítélése szerint mind Tóth II Ildikó, mind Horváth Patrícia rengeteget fejlődött az utóbbi időben. Mindenesetre a döntés meghozatalával és kihirdetésével - ahogy Faragó Tamás az MTI-nek fogalmazott - a "legutolsó pillanatig" kivár.

Az athéni olimpiai keret:
Kapusok: Horváth Patrícia (Vasas), Sós Ildikó (Dunaújváros), Tóth II Andrea (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Drávucz Rita (Catania), Györe Anett (Póló SC), Kisteleki Dóra (Vasas), Pelle Anikó (Catania), Primász Ágnes (Dunaújváros), Stieber Mercedes (Pescara), Szremkó Krisztina (Szentes), Tiba Zsuzsanna (Dunaújváros), Valkay Ágnes (Pescara), Valkay Erzsébet (Pescara), Zantleitner Krisztina (Dunaújváros)