Döntetlen az első nap után a Davis Kupában

MTI
2004.07.16. 21:26
A világranglistán 539. Kiss Sebő négy játszmában, nagy küzdelemben vereséget szenvedett a pénteki második egyesben a vendégek legjobbjától, Jan Frode Andersentől (211.), s ezzel Norvégia egyenlített Magyarország ellen a Davis Kupa Euro-Afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában.

Kiss a nyitójátszma elején alaposan meglepte jóval esélyesebb ellenfelét: semmire nyerte saját adogatását, majd azonnal elvette Andersenét, sőt a 3:O-hoz is volt labdája, de nem tudott élni a lehetőséggel. A hórihorgas, 191 cm magas norvég négy játékot nyert sorozatban - ekkor sokkal gyorsabban és keményebben teniszezett a magyarnál, s végül 4O perc alatt szerzett vezetést.

A folytatásban (42 p.) is a balkezes északi volt az úr a pályán, már az első gémben elnyerte a magyar adogatójátékát, majd hozta a sajátját: hallatlanul kemény egyenes tenyereseivel, kitűnő szerváival ellenfele hosszú ideig nem tudott mit kezdeni. Kiss nem adta fel, szívósan küzdött, az elérhetetlen labdákat is megpróbálta visszaadni, 2:5-ről szépített, fordítani azonban már nem tudott.

A harmadik játszmában a hazai játékos mindent egy lapra tett fel, bátran támadott, olykor kockáztatott is, hibára kényszerítette ellenfelét, majd 3:2-nél elnyerte ellenfele szerváját, s 35 perc alatt szépített.

A negyedik, egyben utolsó felvonásban (38 p.) 4:4-ig fej-fej mellett haladt a két játékos. Kiss mindent megtett az egyenlítésért, ám 4:5-nél, saját adogatásánál elbizonytalanodott, s ez végzetesnek bizonyult.