Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Döntetlen az első nap után a Davis Kupában

MTI
2004.07.16. 21:26
A világranglistán 539. Kiss Sebő négy játszmában, nagy küzdelemben vereséget szenvedett a pénteki második egyesben a vendégek legjobbjától, Jan Frode Andersentől (211.), s ezzel Norvégia egyenlített Magyarország ellen a Davis Kupa Euro-Afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában.

Kiss a nyitójátszma elején alaposan meglepte jóval esélyesebb ellenfelét: semmire nyerte saját adogatását, majd azonnal elvette Andersenét, sőt a 3:O-hoz is volt labdája, de nem tudott élni a lehetőséggel. A hórihorgas, 191 cm magas norvég négy játékot nyert sorozatban - ekkor sokkal gyorsabban és keményebben teniszezett a magyarnál, s végül 4O perc alatt szerzett vezetést.

A folytatásban (42 p.) is a balkezes északi volt az úr a pályán, már az első gémben elnyerte a magyar adogatójátékát, majd hozta a sajátját: hallatlanul kemény egyenes tenyereseivel, kitűnő szerváival ellenfele hosszú ideig nem tudott mit kezdeni. Kiss nem adta fel, szívósan küzdött, az elérhetetlen labdákat is megpróbálta visszaadni, 2:5-ről szépített, fordítani azonban már nem tudott.

A harmadik játszmában a hazai játékos mindent egy lapra tett fel, bátran támadott, olykor kockáztatott is, hibára kényszerítette ellenfelét, majd 3:2-nél elnyerte ellenfele szerváját, s 35 perc alatt szépített.

A negyedik, egyben utolsó felvonásban (38 p.) 4:4-ig fej-fej mellett haladt a két játékos. Kiss mindent megtett az egyenlítésért, ám 4:5-nél, saját adogatásánál elbizonytalanodott, s ez végzetesnek bizonyult.