Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Marion Jones kétszázon sem védheti meg olimpiai bajnokságát

MTI
2004.07.18. 13:14
A háromszoros ötkarikás bajnok Marion Jones visszalépése a 200 m további küzdelmeitől jelentette a legnagyobb szenzációt a kaliforniai Sacramentóban zajló amerikai atlétikai olimpiai válogató szombati versenynapján.

A klasszis - aki az előfutamban igencsak gyengén teljesített, bár így is továbbjutott - fáradságra hivatkozva mondta le a folytatást.

- A múltban soha nem történt velem ilyesmi, de ma reggel felébredtem, és egyszerűen kimerültnek éreztem magam. Korábban mindig azt mondtam magamnak: ha nem tudok százszázalékos teljesítményt nyújtani a pályán, akkor ki sem megyek. Most ez történt - indokolta elhatározását Jones.

Döntése azt jelenti, hogy valószínűleg egyik sprintszámban sem védheti meg címét az augusztus 13-án kezdődő athéni játékokon, hiszen korábban 100 m-en is csupán ötödik lett (távolugrásban már tagja az együttesnek). A rövidebb távval kapcsolatban azonban még érvényes a feltételes mód, ugyanis elképzelhető, hogy a kudarc ellenére rajthoz állhat az olimpián, a Sacramentóban második Torri Edwards tudniillik doppinggyanúba keveredett, és ha eltiltják, nem indulhat Görögországban. A harmadik utazó helyre így az Gail Devers kerülne, aki a szakértők szerint valószínűleg lemondana a lehetőségről, hogy a gátfutásra koncentrálhasson. Ha ez így történne, akkor Jones lenne a harmadik, aki az együttesbe kerül.

A szombati nap nemcsak Jones visszalépése miatt volt érdekes, hanem egy kitűnő eredményt is hozott: a hármasugró Melvin Lister 17,78 m-rel, a világ idei legjobb teljesítményével nyert.