Árpád
-2 °C
4 °C

Harminchat tagú lesz az athéni atléta-csapat

MTI
2004.07.18. 18:09
A Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége vasárnapi ülésén úgy döntött, hogy 36 tagú csapatot javasol a Magyar Olimpiai Bizottságnak nevezésre az augusztus 13-án kezdődő athéni olimpiára.

Rábold Gusztáv elnök az MTI-nek elmondta, hogy a vezetőség ragaszkodva az eredeti szakmai programhoz úgy határozott, július 19., azaz a hétfői nap az utolsó lehetőség a csapatba kerülésre. Erre reálisan 5000 m-en Tóth Líviának van még esélye. A nemzetközi szövetség (IAAF) által meghatározott szintteljesítési időszak egyébként augusztus 9-ig tart.

A MOB szombati közgyűlésén jóváhagyott névsorhoz képest változás, hogy nem utazik sérülés miatt a magasugró Bódi Bernadett, viszont ötkarikás résztvevő lesz a kalapácsvető Orbán Éva, aki szombaton teljesítette az A-szintet. Szintén bekerült a csapatba Papp Krisztina 5000 m-en, ez azt jelenti, hogy Kálovics Anikó ezen a távon nem, csak 10 000 m-en áll rajthoz.

Az athéni atlétikai csapat: Annus Adrián, Botfa Péter, Pars Krisztián (kalapácsvetés), Bacskai Zsolt (maraton), Bíber Zsolt (súlylökés), Boros László (magasugrás), Czukor Zoltán, Tóth János (50 km gyaloglás), Csillag Levente (110 m gát), Dobos Gábor, Németh Roland (100 m), Dudás Gyula (20 km gyaloglás), Fazekas Róbert, Kővágó Zoltán, Máté Gábor (diszkoszvetés), Horváth Gergely (gerelyhajítás), Margl Tamás (távolugrás), Pauer Géza (200 m), Szeglet Zsolt (400 m), Tölgyesi Péter (hármasugrás), Zsivoczky Attila (tízpróba)

nők: Ajkler Zita, Vaszi Tünde (távolugrás), Divós Katalin, Orbán Éva, Tudja Júlia (kalapácsvetés), Füsti Edina (20 km gyaloglás), Kálovics Anikó (10 000 m), Kovács Ida, Rakonczai Bea, Staicu Simona (maraton), Kürti Éva (diszkoszvetés és súlylökés), Molnár Krisztina (rúdugrás), Papp Krisztina (5000 m), Szabó Nikolett (gerelyhajítás), Varga Judit (800 és 1500 m)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?