Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Továbbjutott a tenisz-válogatottunk a Davis Kupában

MTI
2004.07.18. 20:07
A világranglistán 819. Balázs György három játszmában nyert a rangsorban nem szereplő Helge Koll-Frafjord ellen, s ezzel a magyar teniszválogatott 3-2-re legyőzte Norvégiát a Davis Kupa Euro-Afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában. Kiss Sándor kapitány együttese a feljutásról döntő harmadik körben a szerb-montenegrói csapattal mérkőzik.

A mindössze 19 esztendős Balázs villámrajtot vett, s az első játszmában egyetlen gémet sem "engedélyezett" a nála tíz esztendővel idősebb ellenfélnek.

A magyar játékos, aki tavaly párosban megnyerte a juniorok versenyét a francia nyílt bajnokságon, a második szettben is remekelt, s ezután már csupán egyetlen játszma választotta el Kiss Sándor DK-kapitány csapatát a továbbjutástól. A harmadik, s egyben utolsó felvonásban egészen 4:4-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, ekkor Balázs elnyerte Koll-Frafjord adogatójátékát, majd "hozta" a sajátját, s ezzel eldőlt a találkozó és a háromnapos mérkőzés sorsa.

Eredmények:
Balázs György-Helge Koll-Frafjord 6:0, 6:2, 6:4
Bardóczky Kornél-Jan Frode Andersen 3:6, 4:6, 7:6 (10-8), 6:4, 3:6
Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely-Jan Frode Andersen, Frederik Sundsten 6:3, 6:4, 6:3
Bardóczky Kornél-Helge Koll 6:2, 6:1, 6:1
Kiss Sebő-Jan Frode Andersen 4:6, 4:6, 6:3, 4:6

A magyar együttes az Euro-afrikai zóna I. csoportjába jutásért szeptember 24. és 26. között a szerb-montenegrói válogatottal mérkőzik .