Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kézilabda: másodszor is nyert Izland ellen a Skaliczki-csapat

MTI
2004.07.18. 22:36
Az athéni olimpiára készülő férfi kézilabda-válogatottak pápai mérkőzésén a magyar csapat 32-28-ra legyőzte Izlandot.

A kemény csatát átlövésgólok vezették be. Felváltva estek a találatok, a védelmek nem igazán remekeltek, egyik csapat sem tudott elhúzni.

A vendégek egyre agresszívebben játszottak, a magyarok negyedóra elteltével hullámvölgybe kerültek és így kicsit leszakadtak. Skaliczki László szövetségi kapitány 9-11-nél időt kért, majd jött egy tízperces áramszünet. Aztán emberhátrányban sikerült egyenlíteni (13-13), s a lendület megmaradt a szünetig, így a pihenő előtt fordult is a kocka.

A folytatásban Nagy kapta el a fonalat és duplájával minden eddiginél nagyobbra nőtt a különbség (20-17). Csakhogy a Barcelona klasszisát ezután kiállították, így megint szoros lett a mérkőzés.

A vendéglátók az utolsó szakaszban felpörgették az iramot, az izlandiak kétszer is létszámhátrányba kerültek, s ezzel eldőlt a mérkőzés.

Skaliczki László vasárnap este vagy hétfőn jelöli ki az athéni olimpiára utazó 15 főt, valamint a tartalékot.

Magyarország-Izland 32-28 (15-14)
góldobók: Mocsai 6/5, Nagy 5, Diaz 4, Iváncsik, Gál 3-3, Perez, Pásztor, Mezei, Harsányi 2-2, Császár, Lendvay, Laluska 1-1, illetve Stefansson 7/1, Padron 4, Jonsson, G. Sigurdsson 3-3, Gunnarsson 3/2, Sigtryggsson, S. Sigurdsson, D. Sigurdsson 2-2, Gudjonsson, Gylfasson 1-1