Szuper Levente Berlinbe igazolhat

MTI
2004.07.19. 16:21
Szuper Levente hétfőn a német jégkorong-bajnokságban legutóbb második helyen záró Berlin Eisbären (Jegesmedvék) csapatához utazik.

A 24 éves magyar kapus először orvosi vizsgálaton esik át, majd ha a kontroll során mindent rendben találnak, próbaszerződést kap. Ezt követően - amennyiben az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken megfelelő teljesítményt nyújt - a teljes idényre megállapodnak vele. Szuper az elutazásig a káposztásmegyeri AstraZeneca csarnokban egyéni tréningekkel készül.

A hálóőr azért döntött úgy, hogy nem a tengerentúlon vág neki az új évadnak, mert a játékosok és a klubtulajdonosok közötti bérvita miatt valószínűleg nem kezdődik el a tervezett időben, azaz októberben az NHL következő idénye.

- A német élvonal nagyon erős, rengeteg kanadai, cseh és szlovák kap lehetőséget, ráadásul ha késik az NHL rajtja, biztosan több sztár is ebben a bajnokságban szerepel majd - mondta az MTI-nek Szuper, aki 2000 és 2003 között a Calgary Flames, az elmúlt idényben pedig a St. Louis Blues tartalékcsapatában játszott.

A kapus megjegyezte, ha sikerül megállapodnia a berlini klubbal, akkor az elmúlt évekhez képest minden bizonnyal többször állhat majd a magyar válogatott rendelkezésére.

Szuper már szerepelt Németországban: az 1997/98-as szezonban a Krefeld Pinguine junior együttesében 40 mérkőzésen védett és átlagban 2,69 gólt kapott.