Ralf Schumacher a Hungaroringen tér vissza

MTI
2004.07.20. 19:12
Német sajtóértesülés szerint az indianapolisi futamon elszenvedett súlyos balesetéből lábadozó Ralf Schumacher a Forma-1-es világbajnokság 13. futamán, az augusztus 13-15-i Magyar Nagydíjon tér vissza.

- Ralf ott lesz velünk a hét végén Hockenheimben, de jelenlétével egyelőre csak "lelki támogatásban" részesíti a csapatot - mondta a Sport Bildnek Mario Thiessen, a német pilótát foglalkoztató Williams-BMW motorsport-igazgatója. - Amint teljesen egészséges lesz, és az orovosok engedélyezik, azonnal beülhet az autójába.

A lap úgy tudja, hogy a kisebbik Schumacher a magyarországi futamon versenyezhet először.

A június 20-i baleset során Schumacher két gerinccsigolyájában is törés keletkezett, ezért a legutóbbi két viadalon, a Francia és a Brit Nagydíjon is a spanyol Marc Gené helyettesítette, aki nem szerzett pontot. Az Egyesült Államok Nagydíját követően a negyedik helyet birtokló Williams-BMW 36 pontos volt, előtte állt a BAR-Honda (58)és a Renault (66). A legutóbbi futam után is ez volt a helyzet, csak a pontszámok módosultak (41-67-79). Vagyis az ifjabbik Schumachert nélkülöző csapat hátránya növekedett.

Hockhenheimben a brazil Antonio Pizzonia váltja Genét.