Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Raikkönen újabb jó szereplésre számít

MTI
2004.07.21. 16:12
Kimi Räikkönen bízik abban, hogy a Brit Nagydíjon megszerzett 2. helye után vasárnap a Forma-1-es világbajnokság tizenkettedik futamán, Hockenheimben is sikeres lesz.

"Az eredmény mellett az átalakított autó, az MP4-19B teljesítményével is elégedett voltam, s a csapat szintén ünnepelt. Végig úgy éreztem, hogy versenyben vagyok a legjobbakkal, így alig várom, hogy a Német Nagydíjon is bizonyítsak. Sokat számít majd, hogy ez lesz a Mercedes-Benz hazai futama, s rengetegen szurkolnak majd nekünk" - mondta a McLaren-Mercedes finn klasszisa.

Räikkönen megjegyezte: a futamra aerodinamikai módosításokkal készülnek, ezeket a Brit Nagydíj után tesztelték.

"Nagyon ígéretes eredményeket hoztak a próbák. Úgy tűnik, hogy a folytatásban eredményesebbek lehetünk, vagyis ezen a hétvégén a győzelem sem elérhetetlen. Ráadásul imádom a hockenheimi pályát, amely számos előzési lehetőséget kínál."

Ha a finn versenyző a legjobb nyolc között ér célba, akkor először lesz pontszerző a Német Nagydíjon, mert korábban mindhárom alkalommal idő előtt búcsúzott.