Olivér
5 °C
8 °C

Nevezték a magyar sportolókat az athéni olimpiára

MTI
2004.07.22. 16:33
A Magyar Olimpiai Bizottság a közgyűlés döntésének megfelelően a szerdai 24 órás határidőig 215 sportolót - 126 férfi és 89 nő - nevezett az augusztus 13-án kezdődő athéni olimpiára.

"A magyar csapat név szerinti, végleges nevezését a július 21-i, 24 órás határidőig elküldtük, s az meg is érkezett a szervezőbizottsághoz" - újságolta Molnár Zoltán, a csapat vezetője.

A közgyűlés döntésének megfelelően 215 sportolót nevezett a MOB, továbbá négy hivatalos tartalékot, akik ugyancsak kiutaznak, és a vívók szereplésére minden bizonnyal sor is kerül. Ugyanakkor a párbajtőrvívó Tóth Hajnalka és Kulcsár Krisztián, valamint a kardozó Fodor Kende és az evezős Pető Tibor tartalékként nem lakhat az olimpiai faluban.

Teniszben még történhet változás, hiszen esetleges lemondások miatt Czink Melinda a női egyes tartalékja a főtáblára kerülhet, atlétikában pedig augusztus 9-ig lehet teljesíteni az IAAF által megállapított nevezési szinteket, és így két-három versenyző még kiharcolhatja a részvétel jogát.

A nevezéseket Nagy Zsigmond nemzetközi titkár elektronikus úton juttatta el Athénba. A 215 versenyzővel a NOB előírásaihoz alkalmazkodva 118 szakvezető, sportegészségügyi munkatárs utazhat, e létszámban Molnár Zoltán csapatvezető, Babati Lajos és Köpf Károly a két csapatvezető-helyettes, valamint Gáll Mariann, az olimpiai attasé nem szerepel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?