Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét Armstrong nyert a Touron

MTI
2004.07.23. 09:36
Gőzerővel halad hatodik végső győzelme felé Lance Armstrong a Tour de France kerékpáros körversenyen: az amerikai klasszis csütörtökön megnyerte a franciaországi viadal 17. szakaszát, és ezzel összetettben növelte előnyét.

A texasi sztár - aki ezzel idei ötödik, pályafutása 20. etapgyőzelmét aratta a Touron - a csütörtöki, Bourg d,Oisans és Le Grand-Bornand közötti 204,5 km-es táv utolsó méterein lehajrázta az addig vezető német Andreas Klödent. A harmadik helyen a német Jan Ullrich, a negyediken pedig az összetettben második olasz Ivan Basso érkezett a célba. Basso hátránya - három nappal a befejezés előtt - 4:09 perc Armstronggal szemben.

A francia Richard Virenque már csütörtökön bebiztosította, hogy övé legyen a 2004-es Tour legjobb hegyimenőjének járó pöttyös trikó - ennek már csak a célba érés a feltétele. Pályafutása során hetedszer bizonyult ebben a tekintetben a legjobbnak, ami rekordnak számít.

17. szakasz, Bourg d,Oisans - Le Grand-Bornand, 204,5 km:

1. Armstrong (amerikai, US Postal) 6:11:52 ó
2. Klöden (német, T-Mobile) azonos idővel
3. Ullrich (német, T-Mobile) 1 mp hátrány
4. Basso (olasz, CSC) a.i.

Az összetettben (sárga trikó):

1. Armstrong 74:04:56 ó
2. Basso 4:09 perc hátrány
3. Klöden 5:11 p. h.
4. Ullrich 8:08 p. h.