Árpád
-2 °C
4 °C

Sztrájkolnának a görög börtönlakók

MTI
2004.07.27. 13:18
Sztrájkkal fenyegetőznek hat görögországi börtön lakói, mert az augusztus 13-án kezdődő olimpia idejére felfüggesztették számukra a kijárást, vagyis még azok sem hagyhatják el intézetüket, akiknek erre bizonyos időszakokban, például hétvégenként vagy az éjszakákra egyébként lehetőségük van. A döntést a játékok biztonsága érdekében az igazságügyi minisztérium hozta meg.

Az elítéltek emellett a fogva tartás körülményeinek a javítását is szeretnék elérni, illetve a külföldi, többségükben albán börtönlakók azt is ki akarják harcolni, hogy a büntetésüket otthon tölthessék le.

A görögországi börtönviszonyok amúgy több jelentés szerint sem megfelelőek, általános a túlzsúfoltság, és nem egyedi a rasszista megkülönböztetés sem, így például előfordul, hogy 27-35 roma raboskodik olyan zárkában, amelybe elvileg csak nyolc személy kerülhetne.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?