Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Olimpikon lesz a tizenhat éves műugró is

MTI
2004.07.30. 13:38
Kormos Villő is részt vehet az athéni olimpián, miután - a nemzetközi szövetség, a FINA által felajánlott lehetőséggel élve - a Magyar Olimpiai Bizottság támogatását is maga mögött tudó honi szövetség rábólintott a 16. születésnapját hétfőn ünneplő műugró ötkarikás szereplésére. "Már el is küldtem a köszönő levelet a MOB-nak, Schmitt Pál elnök úrnak, amiért az utolsó pillanatban kvalifikációhoz jutott versenyzőnknek is lehetővé teszi az olimpiai rajtot" - mondta pénteken a távirati irodának Vereczkey Zoltán, a műugrószövetség elnöke, megerősítve, hogy immár hivatalosan is egy fővel bővült a görög fővárosba utazó magyar olimpiai csapat létszáma.

Az elnök hozzátette, hogy nincs különösebb elvárás a fiatal műugróval szemben, akinek leginkább a 2008-as remélt jó pekingi ötkarikás szerepléshez adhat kellő alapot, önbizalmat az athéni olimpiai debütálás.

A nemzetközi úszószövetség a 3 méteres műugró számra ajánlott fel indulási lehetőséget Kormos Villőnek. A részvételt a tavalyi, barcelonai világbajnokságon, illetve az idei, februári athéni Világkupán lehetett kiharcolni. A 32 fős listára ugyan Kormos nem került fel, ez évi produkciójával azonban, három visszalépés eredményeképpen, mégis indulóvá léphetett elő.

Molnár Zoltán, a magyar ötkarikás csapat vezetője, a MOB ügyvezető igazgatója a szervezet közgyűlési határozata alapján egyeztetett Schmitt Pál elnökkel, illetve Aján Tamás főtitkárral, s abban maradtak, hogy az olimpiai bizottság támogatja a Bp. Vasutas SC fiatal versenyzőjének indulását.

Kormos Villő az MTI-nek pénteken annyit mondott, természetesen nagyon boldog, hogy ott lehet Athénban, Benyák András szövetségi kapitány pedig hozzátette: titokban számítottak rá, hogy megkapják a rajtlehetőséget az olimpiára, ezért a tehetséges sportoló a két héttel ezelőtti ifjúsági Eb-t követően sem állt le az edzéssel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?