Erzsébet
1 °C
4 °C

Cseh László tovább edzhet

MTI
2004.07.30. 15:45
Nincs akadálya annak, hogy a vb-ezüstérmes, Európa-bajnok úszó, Cseh László folytassa az edzéseket. E lényeges kijelentést az egyik legfőbb magyar olimpiai reménységről dr. Berkes István, a Sportkórház főigazgató főorvosa, a kitűnő sebész tette, aki a műtétet elvégezte, s azóta is felügyeli a gyógyulását a világklasszis versenyzőnek.

A professzor pénteken az MTI-nek elmondta, hogy a múlt szerdán lábközépcsonttörést szenvedett, s csütörtökön általa megoperált Cseh esetében nincs akadálya az edzés, ezáltal az olimpiai felkészülés folytatásának, bár a végső szót csak a jövő héten lehet kimondani az úszó athéni rajtjának kérdésében.

Mindenesetre az több mint biztató, hogy orvosi szempontból minden a tervek szerint alakul, a műtéti területen semmiféle probléma nem lépett fel a Bp. Spartacus versenyzőjének az operáció utáni keddi, első vízbe szállása óta. Csökkennek a panaszok a jobb láb bokája körüli területet illetően, tovább javult a helyzet a véraláfutásos lábrészen is. "Cseh László folyamatos kontroll alatt marad, a rehabilitációs program folytatódik" - mondta Berkes doktor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?