Cseh László tovább edzhet

MTI
2004.07.30. 15:45
Nincs akadálya annak, hogy a vb-ezüstérmes, Európa-bajnok úszó, Cseh László folytassa az edzéseket. E lényeges kijelentést az egyik legfőbb magyar olimpiai reménységről dr. Berkes István, a Sportkórház főigazgató főorvosa, a kitűnő sebész tette, aki a műtétet elvégezte, s azóta is felügyeli a gyógyulását a világklasszis versenyzőnek.

A professzor pénteken az MTI-nek elmondta, hogy a múlt szerdán lábközépcsonttörést szenvedett, s csütörtökön általa megoperált Cseh esetében nincs akadálya az edzés, ezáltal az olimpiai felkészülés folytatásának, bár a végső szót csak a jövő héten lehet kimondani az úszó athéni rajtjának kérdésében.

Mindenesetre az több mint biztató, hogy orvosi szempontból minden a tervek szerint alakul, a műtéti területen semmiféle probléma nem lépett fel a Bp. Spartacus versenyzőjének az operáció utáni keddi, első vízbe szállása óta. Csökkennek a panaszok a jobb láb bokája körüli területet illetően, tovább javult a helyzet a véraláfutásos lábrészen is. "Cseh László folyamatos kontroll alatt marad, a rehabilitációs program folytatódik" - mondta Berkes doktor.