Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem kívánatos személy Svájcban a háromszoros olimpiai bajnok

MTI
2004.07.30. 19:13
Nem hívták meg az augusztus 6-ai zürichi Golden League-viadalra az amerikaiak két klasszis atlétáját, Marion Jonest és Michelle Collinst, mivel doppingolás gyanújával mindkettőjük ellen eljárás folyik.

- Sem Jones, sem Collins nem lesz itt Zürichben. Nem kívánunk olyan versenyzőt látni a rajtvonalon, aki ellen vizsgálat zajlik. Szeretnénk megtartani a verseny hitelességét - fogalmazott Nicolas Russi, a GL-futam sajtófőnöke.

A háromszoros olimpiai bajnok Jones a hétfői linzi gálát is kihagyja, mivel a szervezők számára megfizethetetlen rajtpénzt kért.

A kiválóság ellen azután indult eljárás, hogy volt férje, a súlylökő C.J. Hunter azt állította: felesége a 2000-es sydneyi játékok előtt és alatt tiltott szereket használt. Jones határozottan cáfolta egykori párja vádjait.