Gasztronómiai csúcsok az olimpián

MTI
2004.08.10. 09:11
Több mint 110 tonna hús fogy majd a pénteken kezdődő és augusztus 29-ig tartó athéni játékokon szereplő sportolóknak szállást és edzési lehetőséget nyújtó olimpiai faluban.

Ötszáz séf, további 1800 fős személyzet dolgozik minden nap, 2500 féle étel közül lehet választani és 60 ezer menü fogy majd. A sportesemény alatt 150 ezer liter tej, 300 ezer darab tojás, 300 ezer gyümölcs és zöldség, 35 tonna szárnyas, 85 tonna hal, 36 tonna péksütemény, 5200 kg gomba, 10 tonna tészta, 32 tonna rizs és 35 tonna krumpli kerül a versenyzők gyomrába.

Az italok közül - a szervezők elképzelése szerint - az üdítőket részesítik előnyben a résztvevők, ebből 3 millió litert isznak majd, míg ásványvízből 2 milliót.