Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Két évre tiltották el Edwardsot

MTI
2004.08.11. 19:33
Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) kétéves eltiltással sújtotta a női 100 m-es síkfutás világbajnokát, Torri Edwardsot, aki egy áprilisi doppingellenőrzésen akadt fenn a niketamid nevű szerrel.

Az USADA ítélete szerint Edwards büntetése ez év július 18-án lépett életbe, így minden azóta elért eredményét törölni kell.

A vb-aranyat éppen honfitársa, Kelli White doppingolása miatt megszerző Edwards már jelezte, hogy mindenképpen a lausanne-i székhelyű, ám az ötkarikás játékok alatt Athénban is "ügyeletet tartó" Sportdöntőbírósághoz fordul, mert ártatlannak vallja magát.

A serkentőszer a 27 éves vágtázó szerint erőnléti edzője hibájából, egy gyümölcscukor készítmény útján került a szervezetéve. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) ugyanakkor szombaton cáfolhatatlan bizonyítékokra hivatkozva javasolta a versenyző kétéves eltiltását az USADA-nak.

A kiváló futónő így valószínűleg nem indulhat a pénteken kezdődő athéni olimpián, s helyette 100 méteren Gail Devers, 200-on pedig LaShauntea Moore áll rajthoz.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft