Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A doppingbotrány miatt mondott le a görög atléták edzője

MTI
2004.09.02. 17:13
Az elmulasztott ellenőrzés után az athéni olimpiától visszalépett sprintersztárok, Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu botránya miatt lemondott posztjáról Odisszeasz Papatolisz, a görög atlétikai szövetség főedzője.

Kenteriszt és Tanut a megnyitó előtti napon, az olimpiai faluban szerették volna ellenőrizni, ám ők - mivel állítólag nem tudtak róla - nem jelentek meg a doppingvizsgálaton, ami kétéves eltiltást von maga után. A NOB először az eset másnapján várt magyarázatot a sprinterektől, akik azonban előtte rejtélyes motorbalesetet szenvedtek, ezért sem akkor, sem a módosított időpontban, három nappal később sem tudtak megjelenni a "tárgyaláson". A férfi 200 m címvédője és a női 100 m sydneyi ezüstérmese végül a NOB-meghallgatást követően bejelentette, hogy nem indul a játékokon.

Az 1997 óta hivatalában lévő Papadolisz többször hangsúlyozta, hogy ő tájékoztatta a két atlétát a szűrés időpontjáról. Az érintettek azonban tagadják ezt.