Vilhelmina
11 °C
28 °C

Button egyre közelebb a Williamshez

MTI
2004.09.06. 15:57
Egyre valószínűbb, hogy a BAR-Honda folyamatos tiltakozása ellenére Jenson Button távozik a csapattól, mert régi-új munkaadója, a Williams-BMW bejegyezte szerződését a Forma-1-es kontraktusokkal foglalkozó bizottságnál (CRB).

Most már a CRB-től függ, hogy elfogadja az iratokat, mivel az angol versenyző mostani istállója is hasonló tartalmú papírokat adott át. Emiatt az illetékes testület személyes meghallgatást tűz ki a közeli hetekben.

Frank Williams csapatfőnök augusztus 5-én jelentette be, hogy a következő szezonban Jenson Button lesz az egyik pilótája. A 24 éves klasszis, aki 2000-ben a Williamsnél kezdte a versenyzést, Juan Pablo Montoya helyére kerül. A kolumbiai pilóta a McLaren-Mercedeshez írt alá szerződést.

A BAR-Honda főnöke, David Richards meglepve értesült a versenyzője távozásáról: "Elképesztő módon bántak velünk, el sem hiszem, hogy Jenson távozni akar tőlünk. Négyszázan dolgoznak éjjel és nappal a csapatért, s a versenyzőkért, s nekik fordított hátat az a srác, aki élvezi a többiek munkájának eredményét, s ő pezsgőzik boldogan a dobogón" - mondta még augusztus elején a dühös csapatfőnök a The Times című napilapnak.

Hozzátette: még két évre szóló opcióval rendelkeznek Button esetében, s ezt érvényesíteni akarják.