Árpád
-2 °C
4 °C

Nemi erőszakkal vádolják a doppingoló futót

MTI
2004.09.08. 15:41
Egykiskorú megerőszakolásának vádjával Strasbourgban letartóztatták Fouad Choukit, doppingolás miatt eltiltott francia futót.

Az államügyészség adatai szerint a bűncselekmény az elmúlt hétvégén történt. Az áldozat, egy 14 éves kislány a versenyző közelében lakott és ismeretségi köréhez tartozott. Az Európa-bajnoki negyedik atléta ügyvédje elmondta, hogy a tavaly októberben EPO-használaton ért Chouki tagadja a vádakat.

"A történetből semmi sem igaz" - jelentette ki Francois Ruhlmann, Chouki védője, aki hozzátette, a futó eltiltása után mély depresszióba esett és az öngyilkosság gondolatával is foglalkozott.

A 25 éves atléta a 2002-es müncheni Eb-n negyedik, a 2003-as párizsi vb-n nyolcadik volt 1500 méteren. A tavaly augusztus 26-án vett mintája EPO-használatát mutatta ki, ezt a B-próba is megerősítette, így két évre eltiltották.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?