Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bajnokként kezelik a lepontozott orosz tornászt

MTI
2004.09.08. 18:05
Jelképes aranyérmet és ezzel együtt 40 ezer dollárnak megfelelő rubelt kapott otthon Alekszej Nyemov, az athéni olimpia nyújtó döntőjében alaposan lepontozott orosz tornász.

A négyszeres ötkarikás bajnok először 9,725-öt kapott gyakorlatára, majd a közönség tüntetése miatt a zsűri 9,762-re módosította a pontszámot. Mint később kiderült azonban, ez is csak az ötödik helyre volt elegendő.

"Úgy hisszük, Alekszej az igazi győztes, ezért ítéltük meg neki az aranyérmet" - fogalmazott Leonyid Tyagacsov, az Orosz Olimpiai Bizottság elnöke.

Nyemov, aki pályafutása során tizenkétszer állhatott dobogóra olimpián, csupán 10 ezer dollárnyi rubellel kapott kevesebbet, mint a hivatalos athéni orosz győztesek. A tényleges aranyérmesek 50, az ezüstérmesek 20, a harmadik helyezettek pedig 10 ezer dollárnak megfelelő összegű jutalomban részesültek.

A nyújtó döntőjében az olasz Igor Cassina győzött az amerikai Paul Hamm és a japán Joneda Iszao előtt. A negyedik a szintén amerikai Morgan Hamm volt.