Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Armstrong hárommillió eurós kártérítést akar

MTI
2004.09.12. 16:47
Lance Armstrong rágalmazásért beperli a róla szóló könyv szerzőit, akik doppingolással vádolták meg. A Tour de France kerékpáros körverseny hatszoros győztese összesen hárommillió eurós kártérítést követel az "L.A.-ügyirat, Lance Armstrong titkai" című, nyáron megjelent mű miatt.

Az amerikai kerekes az íróktól és szerkesztőktől kétmilliót, a L,Express című laptól pedig egymilliót akar kapni. Az újság "bűne" az, hogy mielőtt a mű a boltokba került volna, részleteket közölt az írásból.

A könyv első számú szerzője, Davis Walsh egy, a texasi szupersztár csapatánál, a US Postalnál korábban alkalmazottként dolgozó nő állításaira alapozta kijelentéseit. A kiszolgáló személyzetben foglalkoztatott ír hölgy - aki évekig masszőrként, illetve asszisztensként tevékenykedett Armstrong mellett - azt állította: a világklasszis versenyző többször üres fecskendők eltüntetésére kérte, illetve kölcsönkérte sminkkészletét, hogy elfedhesse a karján látható tűszúrás-nyomokat.

A tengerentúli csillag pályafutása során soha nem bukott meg egyetlen doppingellenőrzésen sem.