Árpád
-2 °C
4 °C

New York visszaléphet a 2012-es olimpia rendezésétől

MTI
2004.09.13. 16:03
Michael Bloomberg, New York polgármestere kijelentette, hogy a város visszavonja pályázatát a 2012-es olimpiára, ha nem kezdődik el hamarosan Nyugat-Manhattanben az új stadion építése.

"Ha nem tudjuk elkezdeni nemsokára az építkezést, kénytelenek leszünk lemondani a pályázatról" - mondta Bloomberg a New York Jets amerikaifutball-csapat idénynyitó mérkőzése előtt.

A 1,4 milliárd dollárba kerülő aréna lenne a New York-i kandidálás egyik központi eleme. A Jets, amely jelenleg a Giants együttesével osztozik New Jerseyben egy stadionon, 800 millió dollárral járulna hozzá a költségekhez, a város és New York állam egyformán 300 milliót adna. Az építkezés azonban a lakosok tiltakozása miatt csúszik.

A 2012-es nyári játékokra New York mellett Párizs, London, Madrid és Moszkva pályázik. A NOB jövőre, július 6-án dönt a helyszínről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?