A vívók elégedettek athéni szereplésükkel

MTI
2004.09.16. 19:25
Magyar Vívószövetség elnöksége csütörtöki ülésén egyhangúlag elfogadta Szabó Bence szövetségi kapitány és Kovács Tamás csapatvezető athéni jelentését, egyúttal leszögezte, hogy a válogatott olimpiai szereplése várakozáson felüli volt.

A sportági delegáció 28 pontot szerzett a játékokon. Győzött a párbajtőröző Nagy Tímea, ezüstérmet szerzett a kardozó Nemcsik Zsolt, illetve a Kovács Iván, Boczkó Gábor, Kulcsár Krisztián, Imre Géza összeállítású párbajtőrcsapat, negyedik lett a párbajtőröző Mincza Ildikó és a tőröző Mohamed Aida, ötödikként zárt a Nemcsik, Ferjancsik Domonkos, Fodor Kende, Lengyel Balázs alkotta kardcsapat, továbbá a Mincza, Nagy, Hormay Adrien, Tóth Hajnalka párbajtőr kvartett, míg hatodikként végzett a tőröző Varga Gabriella.

Az elnökség felkérte a szövetségi kapitányt, hogy október közepéig készítse el a pekingi olimpiára vonatkozó hosszú távú felkészülési tervet, s jelezte, ennek elfogadása után kerülhet sor a szerződése meghosszabbítására.

A tanácskozáson véglegesítették azt a névsort, amely a nemzetközi szövetség bizottságaiba pályázó magyar jelöltek nevét tartalmazza. A december 4-i, párizsi tisztújító közgyűlésen Kulcsár Krisztián (végrehajtó bizottság), Kamuti Jenő (orvosi bizottság), Kovács Tamás (bírák bizottsága), Mincza Ildikó (jogi bizottság), Mészáros József (versenyszabály bizottság), Németh Árpád (technikai bizottság), Jánosi Zsuzsa (propaganda bizottság), Ferjancsik Domonkos (versenyzői bizottság) és Nébald György (fegyelmi bizottság) száll harcba a tagság megtartásáért, illetve - a többség esetében - a megszerzéséért.