Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Csökkentették a NOB alelnök börtönbüntetését

MTI
2004.09.17. 11:30
Két és fél évről két évre csökkentették a korrupció, hűtlen kezelés és csalás miatt elítélt Kim Un Dzsongnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egykori alelnökének börtönbüntetést.

Az indoklás szerint a 73 esztendős dél-koreai sportdiplomata és üzletember egészségi állapota jelentősen leromlott. Azonban a rá első fokon kiszabott 679 ezer dollárnak megfelelő bírságot változatlanul be kell fizetnie.

Kimet azután ítélték el, hogy kiderült: összesen 2,8 millió dollárt sikkasztott a Nemzetközi Tekvondó Szövetségtől (WTF), és törvénytelen módon működött köze, hogy a sportág bemutató jelleggel szerepelhessen az 1988-as szöuli olimpián.

Ezen kívül szintén részese volt annak a korrupciós botránynak, amelyben Salt Lake City sikerrel pályázott a 2002-es téli olimpia megrendezésére. Utóbbi ügyben egyébként a NOB súlyos figyelmeztetésben részesítette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?