Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Polgár Zsuzsa remizett Karpovval

MTI
2004.09.22. 14:06
Polgár Zsuzsa 3-3-as döntetlent ért el az orosz Anatolij Karpov ellen az egyesült államokbeli Lindsborgban rendezett sakk párosmérkőzésen. Polgár László, az 1996-ban világbajnok, kétszeres olimpiai bajnok sakkozónő édesapja az MTI-nek elmondta, hogy Zsuzsa klasszikus időbeosztású, rapid- és villámjátszmák során mérte össze tudását az 1975 és 1985, majd 1993 és 1999 között világelső nagymesterrel. A legidősebb Polgár nővér egyébként tíz már éve legyőzte Karpovot.

Polgár Zsuzsa tavaly bejelentette, hogy a jövőben amerikai színekben akar versenyezni, mivel családja és munkája is az Egyesült Államokhoz köti, ahol több mint tíz éve él. Ennek megfelelően ő lesz az amerikai csapat első táblása az idei sakkolimpián. Nagyszerű formáját mutatja, hogy tavasszal a maximális hét pontból 6 és felet begyűjtve szerzett tornagyőzelmet.

A sakktudás valószínűleg öröklődik a családban, hiszen a napokban indul először versenyen Polgár Zsuzsa ötéves fia.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?