Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két erőemelő doppingolt a paralimpián

MTI
2004.09.22. 14:48
Két azeri erőemelő doppingtesztje pozitívnak bizonyult az athéni paralimpián, ezért mindkettőjüket kizárták a játékokról, egyszersmind örökre eltiltották őket a versenyzéstől. Ezt Miriam Wilkens, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság szóvivője jelentette be szerdán.

A váratlan ellenőrzést már a görög fővárosban, de még a paralimpiai játékok erőemelő versenyeinek kezdete előtt, szeptember 18-án ejtették meg, s a vizeletminta tiltott szer - anabolikus szteroid - jelenlétét mutatta ki az Azerbajdzsánból érkezett Szara Abbaszova és Gunduz Iszmajlov szervezetében. Az örökös eltiltást mint a legszigorúbb büntetési tételt azért kapták, mert mindkettőjüknek már korábban is volt doppingesete, s akkor két évre függesztették fel versenyzési jogukat.

Wilkens az azeri erőemelők ügyét ismertetve közölte, hogy az athéni paralimpián 335 doppingkontrollt végeztek eddig, s a levett minta elemzése az említett két esetben hozott pozitív eredményt.