Árpád
-2 °C
4 °C

Gyárfás Tamás Büro-tag lehet

MTI
2004.09.24. 12:53
Londonban e hétvégén tartja kongresszusát a LEN, az Európai Úszó Liga, amelynek vezető testületébe, a Büróba eséllyel pályázik Gyárfás Tamás, a magyar szövetség (MUSZ) elnöke.

A kontinentális csúcsszövetség naptáregyeztető-tisztújító összejövetelén 15 fősre bővül a LEN Iroda, s Gyárfás az előzetes információk alapján biztos befutónak látszik.

Nem ő az egyetlen a magyar jelöltek közül, akik különböző tisztségek elnyeréséért, vagy éppen posztjuk megőrzéséért szállnak harcba az angol fővárosban. A vasárnap esedékes szavazásokon az egykor - jelesül 1927-ben - éppen a magyar Donáth Leónak, a szervezet első főtitkárának és pénztárosának kezdeményezésére életre hívott LEN különböző szakbizottságainak a tagjai közé kerülés is a tét a honi szakszövetségek választottjai számára.

Így az úszók szakbizottságába jelölték Tóth Ákost, a TF tanszékvezető tanárát, a vízilabdásokéba Martin Györgyöt, magyar pólószövetség elnökét. Kelemen Ildikó szeretné megőrizni tagságát a műugrók szakbizottságában, s ez a célja dr. Bodnár Andrásnak is, aki a LEN - a MUSZ jelenlegi főtitkárának, Ruza Józsefnek a javaslatára 1987-ben létrehozott - orvosi bizottságának a tagja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?