Gyárfás Tamás Büro-tag lehet

MTI
2004.09.24. 12:53
Londonban e hétvégén tartja kongresszusát a LEN, az Európai Úszó Liga, amelynek vezető testületébe, a Büróba eséllyel pályázik Gyárfás Tamás, a magyar szövetség (MUSZ) elnöke.

A kontinentális csúcsszövetség naptáregyeztető-tisztújító összejövetelén 15 fősre bővül a LEN Iroda, s Gyárfás az előzetes információk alapján biztos befutónak látszik.

Nem ő az egyetlen a magyar jelöltek közül, akik különböző tisztségek elnyeréséért, vagy éppen posztjuk megőrzéséért szállnak harcba az angol fővárosban. A vasárnap esedékes szavazásokon az egykor - jelesül 1927-ben - éppen a magyar Donáth Leónak, a szervezet első főtitkárának és pénztárosának kezdeményezésére életre hívott LEN különböző szakbizottságainak a tagjai közé kerülés is a tét a honi szakszövetségek választottjai számára.

Így az úszók szakbizottságába jelölték Tóth Ákost, a TF tanszékvezető tanárát, a vízilabdásokéba Martin Györgyöt, magyar pólószövetség elnökét. Kelemen Ildikó szeretné megőrizni tagságát a műugrók szakbizottságában, s ez a célja dr. Bodnár Andrásnak is, aki a LEN - a MUSZ jelenlegi főtitkárának, Ruza Józsefnek a javaslatára 1987-ben létrehozott - orvosi bizottságának a tagja.