Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Örökre eltiltottak két doppingoló súlyemelőt

MTI
2004.09.29. 14:00
A fegyelmi büntetés tényét és mértékét az Indiai Olimpiai bizottság elnöke jelentette be. "Nagyon szigorú lépésekre szántuk rá magunkat annak érdekében, hogy kiűzzük sportéletünkből a doppingot.

Ezért élete végéig eltiltottuk Pratima Kumarit és Sanamacha Chanut" - közölte az újdelhi sajtókonferencián Suresh Kalmadi, aki ugyanakkor nem beszélt arról, mi a helyzet Sunaina Sunainával, vagyis azzal a női súlyemelővel, aki még áprilisban, az Ázsiai Játékokon bukott meg tiltott szer használata miatt.

A két súlyemelő elleni ítéletet azt követően hozta meg az ázsiai ország ötkarikás testülete, hogy az indiai súlyemelő-szövetséget átmenetileg kizárták a nemzetközi sportéletből, mivel három versenyzőjük doppingtesztje is pozitív eredményt hozott. A nemzetközi szövetség (IWF) döntését a budapesti székhelyű titkárság hozta nyilvánosságra.

Az IWF szabályzata szerint a vétkes sportolók mellett az érintett ország szövetségének nemzetközi tagságát is felfüggesztik három - rövid időn belül produkált - pozitív doppingteszt esetén.