Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Izomfejlesztőt reklámoz a doppingal lebukott olimpiai bajnok

MTI
2004.10.09. 13:34
Izomfejlesztő termékeket népszerűsít a jövőben Tyler Hamilton, az athéni olimpián győztes, de doppingvétségen ért országúti kerékpáros.

A Compex Technologiesszel kötött több éves szerződése szerint az amerikai klasszis - aki április óta használja a minnesotai cég készítményeit - lesz a fájdalomcsökkentő és izomrehabilitáló szerek egyik reklámarca a sísztár Hermann Maier, az olimpiai bajnok teniszező Justine Henin-Hardenne és az úszófenomén Alekszandr Popov mellett.

A 33 éves kerekes a görögországi A-próba szerint vérátömlesztésen esett át, a B-teszt viszont ezt nem tudta igazolni, mert az újabb ellenőrzésénél a mintában már nem lehetett megtalálni vörösvértesteket, ezek ugyanis idővel elpusztulnak. Mivel így a versenyzőről nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy csalt, ezért megtarthatja érmét.

Hamilton a spanyol körversenyen is megbukott transzfúzió miatt. Ráadásul ebben az esetben a B-próba is ugyanazt az eredményt hozta, mint az A-teszt. Ha beigazolódik a magát ártatlannak valló kiválóság bűnössége, akkor kétéves eltiltásra számíthat.