Halálos áldozata is van a bostoni baseballosok ünneplésének

MTI
2004.10.22. 09:53
Halálos áldozata is van annak a bostoni örömünnepnek, melyet a helyi baseball-csapat, a Red Sox szurkolói tartottak a városban a New York Yankees elleni diadal után.

Victoria Snelgrove, egy 21 éves egyetemista vesztette életét abban a randalírozásban, melyet az együttes drukkerei okoztak a történelmi siker után. A tragédia okait még vizsgálják a rendőrök. A Boston Red Sox a New York Yankees elleni párharcban a liga (MLB) fennállása során elsőként jutott úgy tovább 4-3-as összesítéssel, hogy riválisa már 3-0-ra vezetett ellene.

A tengerentúli négy nagy bajnokság (amerikaifutball, baseball, kosárlabda, jégkorong) történetében eddig csak a hokiban fordult elő 0-3-ról való fordítás: 1942-ben a Toronto Maple Leafs, 1975-ben pedig a New York Islanders nem ismert lehetetlent.

A Red Sox-szurkolók helyi idő szerint csütörtök éjjel a belvárosban ünnepelték meg kedvenceik sikerét, melynek során néhány tucat fiatal botrányt okozott. A huligánok autókon ugráltak, szemeteskukákat gyújtottak fel, és kirakatokat törtek be, végül a rohamrendőrség fékezte meg őket. Hat személyt őrizetbe vettek, míg a szerencsétlenül járt lány mellett többen is megsérültek.

A Boston a St. Louis Cardinals-szel találkozik az MLB nagydöntőjében. A négy nyert összecsapásig tartó párharc első felvonását szombaton játsszák Bostonban, ahol a mérkőzés napján - az esetleges újabb rendbontások elkerülése miatt - alkoholtilalom lép érvénybe.