A NOB-elnök elégedett a pekingi előkészületekkel

MTI
2004.11.01. 18:51
Elégedettségének adott hangot Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, miután személyesen is meggyőződött a 2008-as pekingi ötkarikás játékok előkészületeiről. A kínai főváros éppen félúton jár a szervezésben: 2001 nyarán nyerte el a rendezés jogát, és kevesebb mint négy év múlva lesz a következő nyári olimpia.

"Ez egy kritikus időszak. Most lehet látni, a tervekből miként lesz valóság, és hogy haladnak a munkálatok. Kínai barátaink mindent megtesznek, hogy sikeres játékoknak adjanak otthont" - mondta Rogge, arról azonban nem közölt részleteket, mi hangzott el Hu Csin-tao államfővel folytatott megbeszélésén.

A NOB-elnök hozzátette: csak azért aggódott, hogy a nagyszabású beruházások miatt a szervezők ki ne fussanak a költségvetésből, de a múlt héten ígéretet kapott, hogy a létesítményekre eredetileg szánt 3,2 milliárd dollár helyett 2 milliárdba kerülnek az építkezések. A fontosabb helyszínek a tervek szerint legkésőbb 2007-re elkészülnek, és már abban az évben lehet tesztversenyeket rendezni.