Talmácsi élcsapathoz szerződött

MTI
2004.11.07. 19:24
Talmácsi Gábor egy plusz egyéves szerződést kötött a RedBull KTM csapatával, s így jövőre hivatalos gyári pilótaként indul a gyorsasági motoros világbajnokság 125 kcm-es géposztályában.

"Minden évben azt mondtuk, hogy jó lesz, de ez lesz a legjobb. Nagyon örülök, hogy a RedBull KTM hivatalos pilótája lehetek" - mondta a 23 éves Talmácsi, aki az idén a Malagutival 43 pontot szerzett, s ezzel a 17. helyen végzett a vb-n. - "Maximálisan bízom a csapatban, és véleményem szerint nem tesznek majd különbséget a pilóták között, osztrák versenyző nincs, ők világbajnokok akarnak lenni 2005-ben! Ennél jobban nem is választhattunk volna. Célom az, hogy a magyar himnusz legyen a sláger a világbajnokságon!"

A szerződés feljogosítja Talmácsit, hogy a 2005-ös szezon után választhasson, marad a 125 kcm-esek között vagy vált, és feljebb lép a 250 kcm-be, ugyancsak gyári pilótaként.

"Nagyon örülök, hogy Talmácsi Gábor szerződést kötött velünk és már nagyon várom, hogy együtt dolgozzunk" - fogalmazott Harald Bartol, a csapat főmérnöke. - "Jól képzett, tudatos, precíz pilótának tartom. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó szezon áll előttünk Gáborral, ráadásul jövőre a KTM már készen áll arra, hogy világbajnok lehessen!"