Extrém váltóverseny Rio nevezetességeinél

Index
2004.11.24. 17:13
Harmincnál több országból érkeznek résztvevők Rio de Janeiróba, december 5-én, az év egyik legextrémebb váltóversenyére, ahol a megpróbáltatásokat éppen a természet csodái jelentik majd a négyfős csapatoknak. Úszás az Atlanti-óceánban, hegyi kerékpározás a Corcovadón, sárkányrepülés Rio de Janerio belvárosában, futás a Copacabanán: ez a Red Bull Giants of Rio, a résztvevők között olimpiai érmesekkel és különféle sportágak világbajnokaival. Ott lesz a hegyi kerékpározás olimpiai aranyérmese, Julien Absalon, a szintén olimpiai bajnok úszó Ryk Neethling és a világ legjobb sárkányrepülői közül néhányan, úgy mint Manfred Ruhmer és Guido Gehrmann.

A magyar csapat tagjai: Kropkó Péter triatlonista, Stépán Zsolt futó, Melts András kerékpárversenyző, valamint Ujhelyi Balázs sárkányrepülő. Kropkó négy kilométert teljesít az Atlanti-óceán óriáshullámaiban, Stépán Zsolt tizenöt kilométeren keresztül küzd a Copacabana homokjában, a hegyikerekes Melts negyvenöt kilométert teker Rio belvárosának szűk utcáin, a Tijuca Nemzeti Park dzsungelében, fel a Pedra Bonita csúcsra és végül - a stafétabotot átvéve - Ujhelyi Balázs, sárkányrepülő, a híres Jézus szobor megkerülésével kezd és az Ipanema strandon landol.

Hogy ne csak a brazil strandolók és turisták élvezzék az izgalmakat, a verseny itthonról is nyomon követhető az interneten december 5-én, magyarországi idő szerint 17.00 órától a www.redbullgiantsofrio.com oldalon.