Veteránok tenisz vb-je százezer dollárért

MTI
2004.11.27. 14:34
Igazi sztárparádét ígér a férfi teniszezők veterán-világbajnokságaként is aposztrofálható, jövő keddtől vasárnapig sorra kerülő londoni viadal, s arra, hogy nem csak örömjáték folyik majd a pályán garancia, hogy a szenior körverseny döntőjének győztese 100 ezer dollárral lesz gazdagabb.

A 12 fős mezőnyből négy egykori klasszis - az amerikai Jim Courier, az osztrák Thomas Muster, a spanyol Sergi Bruguera és a holland Richard Krajicek - jutott kiemelt státuszba, hozzájuk egyformán két-két riválist sorsolnak majd hétfőn a csoportmérkőzésekhez. A Royal Albert Hallban sorra kerülő nosztalgiatornán minden trióból két játékos jut a negyeddöntőbe, ahonnan már kieséses rendszerben folytatódik a verseny.

A résztvevők: Jim Courier (amerikai), Thomas Muster (osztrák), Sergi Bruguera (spanyol), Richard Krajicek (holland), Mats Wilander (svéd), Boris Becker (német), Guy Forget (francia), Michael Stich (német), Pat Cash (ausztrál), Henri Leconte (francia), John McEnroe (amerikai), Mikael Pernfors (svéd)