Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

A Nemzet Sportolója a drog ellen

MTI
2004.12.05. 18:17
A nyugdíjas olimpiai érmesek hagyományos karácsony előtti baráti találkozójának keretében került sor a Sportolók a Drog Ellen Egyesület tisztújító közgyűlésére: a címzetes államtitkárrá kinevezett Ábrahám Attila lemondása után Hammerl László sportlövő olimpiai bajnokot, a Nemzet Sportolóját választották meg a szervezet élére.

Az új elnök kifejezésre juttatta, hogy kiváló sportolótársaival együtt igyekeznek jó példát mutatni, és minél több fiatalt ösztönözni az egészséges életmódra, a rendszeres sportolásra, amely végső soron távol tartja őket korunk nagy veszélyétől, a drogoktól.

A több mint másfélszáz megjelent ötkarikás érmest Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntötte. Beszédében arra figyelmeztetett, hogy a 2005-ben 110 éves jubileumát ünneplő MOB története egyik legnehezebb időszakához érkezett. Mint mondta: a magyar versenysport is veszélyben forog, hiszen a költségvetés tervezete szerint 2005-ben felére csökkentik az idei támogatás összegét, s a MOB működésére is csupán ötvenmillió forintot szánnak. Kérte a bajnokokat, hogy továbbra is maradjanak példaképek és járuljanak hozzá a testület, a mozgalom megújulásához.