Emőke
-4 °C
9 °C

A Minardi főnöke megtartaná Baumgartnert

MTI
2004.12.07. 11:47
Szeretné megtartani Baumgartner Zsoltot a Minardi Forma-1-es istálló a következő idényre - jelentette ki Paul Stoddart csapatfőnök.

"Remélem, Zsolt visszatér a 2005-ös autóba, de sok függ a támogatói és üzleti döntésektől - fogalmazott az ausztrál vezető.

A Minardi az elmúlt évadban csupán egy pontot szerzett, azt is éppen az első magyar Forma-1-es pilóta révén, aki Indianapolisban végzett a nyolcadik helyen.

Az istálló névadója, Giancarlo Minardi a múlt héten úgy nyilatkozott az Autosprint című jól ismert szaklapnak, hogy miután megállapodtak a Cosworth motorszállítóval a folytatásról, Baumgartner támogatói hitet tettek a jövő évi közös együttműködésünk mellett.

Lapértesülések szerint a 23 esztendős magyar pilóta olasz csapattársa, Gianmaria Bruni helyzete bizonytalan, és távozása esetén helyét az osztrák Patrick Friesacher foglalhatja el, amennyiben sikerül előteremtenie a megfelelő anyagi hátteret az induláshoz.

Stoddart azt is elárulta, hogy az elmúlt hónapban tartott aukciókon összesen 1,5 millió dollárt folyt be a csapathoz régi Forma-1-es járművek és egyéb relikviák értékesítéséből.