Pályázat a pekingi olimpia megnyitódalára

MTI
2004.12.07. 11:50
Nyílt nemzetközi pályázatot hirdetett meg az ötkarikás játékok hivatalos dalának megírására a 2008-as pekingi nyári olimpia szervezőbizottsága (BOCOG).

Jelentkezhetnek műveikkel intézményi kollektívák, de éppúgy egyéni szerzők is, profik és amatőrök, Kínából és külföldről egyaránt.

A nyílt pályáztatás része a pekingi sportcsúcstalálkozót népszerűsítő általános BOCOG-kampánynak, amely a "népi olimpiai játékok" gondolatának jegyében fogant. Zenei-műfaji korlátokat nem szabtak, azt viszont elvárják, hogy a leendő pályaművek híven adják vissza az olimpiai szellemet, a szolidaritást, egymás tiszteletét, a fair playt, az örömöt és a barátságot - tűnik ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság internetes honlapján közzétett anyagból.

A CD-n, kazettán beküldött, s persze a kottát is tartalmazó alkotói "csomagokat" hivatásos zenészekből álló testület értékeli, s a rostálás nyomán a legjobb tízből kerülhet ki a majdani győztes. A tíz közé jutott művek szerzői ugyanazt a honoráriumot kapják: fejenként 10 ezer jüan készpénzt, mely summa körülbelül 1120 amerikai dollárnak felel meg.

A beküldési határidő 2005. április 25., végeredményt júniusban hirdet a BOCOG.