A Balatonon lesz a hosszútávúszó Eb

MTI
2004.12.12. 16:26
2006-ban a felnőtt úszó Európa-bajnokság keretében rendezendő hosszútávúszó viadalnak a Balaton adhat otthont, a vízilabda Eb-t Belgrád rendezheti, míg a rövidpályás kontinensbajnokság házigazdája Helsinki lesz.

Minderről a 8. rövidpályás úszó Eb színhelyén, Bécsben döntött e hét végén az európai szövetség, a LEN vezető szerve, a Büró.

A finn főváros a 2000-es, nagymedencés Eb után fogadhatja ezúttal a 25 méteres uszodába kiírt 10. Európa-bajnokság mezőnyét. A kilencedik, hasonló Eb vendéglátói szerepét még korábban az olaszországi Trieszt vállalta.

Vízilabdában - bár korábban Oroszország, illetve Németország is komoly érdeklődést mutatott - a szerb-montenegrói pályázat nyert, így 2006-ban Belgrádban küzdenek meg az Eb-érmekért a földrész legjobbjai.

Az úszók másfél év múlva esedékes magyarországi normálpályás, tehát 50-es medencében rendezendő Európa-bajnokságát - bár még vannak elhárítandó akadályok - a Margitszigeten bonyolítják le, a hosszútávúszók pedig - a mostani LEN-döntés után immár hivatalosan is - a Balatonon viaskodhatnak az 5, 10 és 25 kilométeres versenyszámokban.